سال های سال دانشمندان تصور می کردند IQ تنها عاملی است که می تواند موفقیت افراد را تعیین و آن را تضمین کند، در حالی که امروزه نظر آنها تغییر کرده و می گویند EQ هم عاملی بسیار مهم برای موفق بودن یا نبودن افراد مختلف است.
به گزارش سرویس علمی جام نیوز، تقریباً همه افراد واژه IQ یا ضریب هوشی
را شنیدهاند و کم و بیش با مفهوم آن آشنا هستند، اما آنچه کمی ناشناخته
باقی مانده و هنوز گروه زیادی با آن غریبه هستند، EQ یا همان هوش هیجانی
است؛ همان چیزی که براساس نظر دانشمندان میتواند عاملی برای موفقیت افراد
باشد، همان چیزی که میتواند برای کنترل استرس و اضطراب به فرد کمک کند و
همان چیزی که موجب میشود افراد در جامعه موفقتر عمل کنند.
سال های سال دانشمندان تصور می کردند IQ تنها عاملی است که می تواند
موفقیت افراد را تعیین و آن را تضمین کند، در حالی که امروزه نظر آنها
تغییر کرده و می گویند EQ هم عاملی بسیار مهم برای موفق بودن یا نبودن
افراد مختلف است.
البته براساس نظریاتی که امروزه مطرح می شود، EQ حتی مهم تر از IQ نیز به حساب می آید، به این معنا که EQ تعریف گسترده تری دارد و IQ تنها بخش کوچکی از آن است.
خلاقیت، ارتباط مناسب با دیگران، استفاده از حواس پنجگانه و تجربیات مناسب از حواس همگی در محدوده هوش هیجانی، هوش عاطفی یا همان هوش احساسی جای می گیرد البته باید بدانید هوش هیجانی قابلیت رشد و پرورش هم دارد و هرچه بهتر و موفق تر بتوانیم آن را مدیریت کنیم و هوش هیجانی را در خودمان و فرزندان مان بیشتر پرورش دهیم، تاثیرات مثبتی هم از آن در زندگی مان مشاهده خواهیم کرد.
برای این که بهتر متوجه این موضوع شوید، به این مثال توجه کنید: امنیت شغلی یکی از موضوعات مهم و یکی از بزرگ ترین دغدغه های انسان امروزی است، اما فردی که EQ بالایی دارد و براحتی می تواند با دیگران ارتباطات مناسبی برقرار کند، به طور حتم امنیت شغلی بهتر و بیشتری هم خواهد داشت البته مبحث EQ فقط به این موضوع ختم نمی شود و تعریف های گسترده تری دارد؛ رضایتمندی از زندگی زناشویی، داشتن روابط اجتماعی لذت بخش، ارتباط شغلی مناسب، انگیزش شغلی و ارتباط مناسب والدین با فرزندان همگی از جمله مواردی است که در صورت استفاده مناسب از هوش هیجانی می تواند رشد کند و بهبود یابد.
در واقع، هوش هیجانی بیشتر بر موضوع ارتباط مناسب افراد با یکدیگر تاکید می کند که متأسفانه در این دوران کمی به دست فراموشی سپرده شده است.
در صورتی که اگر به این موضوع اهمیت بیشتری بدهیم، تاثیر مثبتی بر خود بویژه فرزندان مان خواهیم گذاشت که به این ترتیب در پرورش هوش هیجانی آنها نیز موثر خواهیم بود.