مالیدن چشم‌ها باعث آزاد شدن مقادیر بیشتر هیستامین و سایر واسطه‌های آلرژی می‌شود و درنتیجه موجب بدتر شدن علائم حساسیت می‌گردد.

فوق تخصص پیوند قرنیه گفت: خارش طولانی‌مدت چشم، قرنیه را درگیر می‌کند که در صورت تداوم و عدم درمان مناسب ممکن است باعث آسیب‌هایی در این ناحیه شود.

مهدی رخصت یزدی گفت: مالیدن چشمی که می‌خارد یک واکنش طبیعی است، اما مالیدن چشم‌ها باعث آزاد شدن مقادیر بیشتر هیستامین و سایر واسطه‌های آلرژی می‌شود و درنتیجه موجب بدتر شدن علائم حساسیت می‌گردد. پس سعی کنید تا جایی که امکان دارد چشم‌ها را نمالید.

وی ادامه داد: یکی از شایع‌ترین شکل حساسیت چشمی ورم ملتحمه است. این بیماری اغلب در اثر حساسیت به گرده گل‌ها و گیاهان ایجاد می‌شود، به همین علت در فصل بهار و تابستان شایع‌تر است.

این فوق تخصص قرنیه افزود: گاهی اوقات مصرف برخی مواد غذایی حساسیت‌زا مثل تخم‌مرغ، آجیل، توت‌فرنگی، گوجه‌فرنگی، بادمجان، ادویه‌ها، شیر و ماهی ممکن است باعث بدتر شدن علائم پوستی و چشمی این بیماری شود. در این حالت حذف این مواد از رژیم غذایی به کنترل بیماری کمک می‌کند. به‌علاوه مواد حساسیت‌زای موجود در هوا مثل گردوخاک خانگی، کپک‌ها، مو و پرز حیوانات نیز می‌تواند باعث شدیدتر شدن علائم در افراد مبتلا شود. این نوع از حساسیت چشمی معمولاً با آب‌ریزش از بینی همراه است.

وی گفت: خارش، سوزش و قرمزی چشم‌ها و تورم پلک و ملتحمه همراه با آب‌ریزش می‌تواند از علل این بیماری باشد. معمولاً این علائم وقتی بیمار در معرض آفتاب مستقیم قرار می‌گیرد با شدت بیشتری همراه است.

در بعضی از مواد، این بیماری قرنیه را نیز درگیر می‌کند که در صورت تداوم و عدم درمان مناسب ممکن است باعث آسیب‌هایی در این ناحیه شود. در برخی موارد، این بیماری بعد از به سن بلوغ رسیدن بیمار، خودبه‌خود برطرف و درمان می‌شود.

وی افزود: جهت پیشگیری از بروز این علائم می‌توان از قطره‌های و داروهایی استفاده کرد. معمولاً پیشگیری در این نوع از حساسیت‌های فصلی مؤثر است و بیمار را دچار عوارض کمتری می‌کند. برای تشخیص و درمان مناسب و به‌موقع، توصیه می‌شود قبل از اوج گرفتن بیماری به پزشک متخصص مراجعه و درمان شوید.